Veel gestelde vragen

Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over AdemReis.

Wat is holotropic breathwork?

Holotropic Breathwork is een op breathwork gebaseerde practice die in de jaren zeventig van de vorige eeuw is ontwikkeld door psychiater Stanislav Grof en zijn vrouw Christina. Met deze methode, die een diepgaande werking heeft op zowel je lichaam als je geest, kan je verhoogde staten van bewustzijn bereiken, door gedurende langere tijd sneller en dieper te ademen.

De naam Holotropic Breathwork stamt van de Griekse woorden ‘holos’ (heel) en ‘trepein’ (gaan naar), zodoende betekent het ‘bewegen in de richting van heelheid’ via ademwerk.

Hoe kan ademwerk bijdragen aan het verwerken van trauma?

Het kan emoties losmaken die in het onderbewuste zijn opgeslagen, waardoor mensen op een niet-verbale manier oude trauma's kunnen verwerken en loslaten. We geven onszelf de mogelijkheid om zielsbewegingen af te maken. Ademwerk heeft de potentie om je naast je verwondingen ook opnieuw met het diepste van je wezen te verbinden.

Hoe lang duurt een ademsessie?

Dat hangt er vanaf wat met welke intentie je komt. Wil je graag kennismaken met ademwerk? Dan zal de sessie ongeveer 1,5 uur duren. Wil je de diepgang in, heb je een thema of wil je iets anders onderzoeken, dan neem ik extra de tijd voor je. De ademsessie zal dan ook langer zijn. Deze optie duurt ongeveer 3 uur. 

Hoe kan ik me inschrijven voor een sessie?

Je kunt je inschrijven voor een sessie door contact op te nemen via telefoon of e-mail:

+31619913901

info@adem-reis.nl

Wat zijn de kosten van de diensten?

Dit kun je vinden onder aanbod.

Kom je ook bij mensen thuis?

Ja, ik geef ademsessies op locatie. Ik kan me voorstellen dat je het fijn vindt om in je eigen vertrouwde omgeving te zijn.

Is het veilig voor iedereen?

Hoewel ademwerk voor de meeste mensen veilig is, zijn er situaties waarin het beter is niet deel te nemen.

Contra-indicaties zijn:

  • Wanneer je zwanger bent.
  • Wanneer je aanleg of een verleden hebt met psychose.
  • Wanneer je terminaal bent.
  • Wanneer je epilepsie hebt.
  • Wanneer je hartproblemen hebt.

Waar is AdemReis gevestigd?

AdemReis is gevestigd in Joure, Nederland.

Welke ademhalingstechnieken zijn er?

1. De verbonden ademhaling:

Dit is een specifieke techniek waarbij je zonder pauze tussen de in,- en uitademhaling door je open mond diep in je buik ademt. Dit kun je op een rustige of versnelde manier doen.

Deze techniek veroorzaakt verschillende veranderingen in je lichaam. Het activeert het sympatisch deel van je zenuwstelsel. Daarnaast veranderd de verhouding zuurstof en stikstof in je bloed, wat resulteeert in een verminderde toevoer van zuurstof naar de neo-cortex.

In dat gedeelte van je brein bevinden zich veel controle systemen die ervoor zorgen dat emotioneel materiaal in het limbisch systeem (emotionele brein) buiten ons bereik blijft.

Door de verbonden ademhaling wordt ons lichaam in een trance staat gebracht waarin we opnieuw toegang krijgen tot onverwerkt trauma en vastzittende emoties. De aandacht gaat weg uit het denkbrein en zakt in het gevoelsbrein.

Het lichaam krijgt hierdoor de ruimte om onverwerkte ervaringen te processen.

2. De chaotische ademhaling:

Dit is een specifieke techniek van ademwerk waarbij je hoog en versnelt in de borst ademt. Deze techniek heeft soortgelijke effecten  in het lichaam als de verbonden ademhaling. Echter door de afwezigheid van ritme en de steeds variërende frequentie, diepte en kracht van de ademhaling, heeft de mind helemaal niets meer om zich aan vast te houden.

Beide methoden hebben hetzelfde doel; opnieuw in contact komen met vastzittende spanningen, traumatische verwondingen, schaamte, schuld en oude pijnen. Zo kunnen we als volwassenen helen waar we als kind verwond zijn geraakt. 

Bron: Lars Faber.

Wat als het te heftig wordt of als ik in paniek raak?

Paniek of paniekaanval is een bange emotie die in jou zit. Het is niet zozeer een aanval tot paniek zoals we die meestal omschrijven. Zie het als iets dat bang is in jou.

Dat iets zit ergens in jouw lichaam. Wat merk je op? Adem daar maar eens naartoe. Jet hoeft het niet te blokkeren, laat het er maar zijn. Doordat je het toelaat, kun je het gaan loslaten.

Je bent altijd de baas over je eigen lichaam. Je kan op ieder moment je eigen ademhaling weer oppakken. Mensen zijn van nature pijnvermijdende wezens. Het is vaak een teken dat er iets is aangeraakt en dan mag je daar 'doorheen' bewegen. Vergeet niet dat ik altijd bij je ben om je te helpen door je proces.

Ik heb geen trauma, maar wil wel graag een ademsessie. Kan ik dan langskomen?

Verrassing! We hebben allemaal trauma in ons lichaam zitten. Alleen heeft niet iedereen de symptomen ervan. Wist je dat trauma's van generatie op generatie kunnen worden doorgegeven? Tot wel zeven generaties terug. 

Moet ik me voorbereiden op de sessie?

Nee dat hoeft niet. Voorafgaand de sessie hebben we nog contact waarin ik je een paar tips zal meegeven. De rest van de voorbereiding doe ik.

Neem contact op met AdemReis

Staat je vraag er niet tussen of wil je graag een afspraak maken?

Neem vrijblijvend contact op.